Přejít k hlavnímu obsahu

SOVAK ČR získala dne 14. 12. 2023 ocenění za účast v projektu Bezpečná organizace, kterého se účastní již od roku 2020.  Projekt Bezpečná organizace se zaměřuje na řešení bezpečnostní problematiky v oblasti ochrany osobních údajů a kybernetické bezpečnosti. Projekt byl spuštěn v průběhu roku 2020 a jeho autorem je společnost 2K Consulting s.r.o.

Certifikát Bezpečná organizace je udělen na základě výkonu činnosti pověřence a provedeného auditu GDPR a v oblasti ochrany osobních údajů, který musí prokázat, že výše uvedená organizace zavedla a dodržuje systém řízení ochrany osobních údajů v souladu s platnou legislativou České republiky i Evropské unie a pravidelně implementuje změny v souladu s doporučením Ministerstva vnitra ČR a Úřadu pro ochranu osobních údajů.

V rámci projektu Bezpečná organizace jsou realizovány pravidelné konzultace, na kterých je kontrolována shoda bezpečnostních opatření, dokumentů a směrnic s platnou legislativou v oblasti ochrany osobních údajů, včetně pravidelného školení zaměstnanců v oblasti GDPR a kybernetické bezpečnosti.

Garant projektu Bc. Radek Kubíček, MBA, dále doplnil: „Projekty Bezpečný úřad a Bezpečná organizace jsou součástí  Katalogu bezpečnostních a obranných technologií (KBOT) 2023-24. Informace o nich jsou publikovány také v knize, která je prostřednictvím Ministerstva zahraničních věcí ČR k dispozici na všech českých zastupitelských úřadech v zahraničí, ale také v odpovídajících strukturách NATO. Vysoká prestiž katalogu je doložena úvodními projevy nejvyšších představitelů zainteresovaných státních úřadů a dalších významných institucí z oblasti obrany a bezpečnosti.“

Důležité je, že díky zařazení projektu v katalogu dochází k medializaci a propagaci nejen v České republice, ale také v zahraničí.  Účast v projektu se tak nabízí i členským organizacím SOVAK ČR, které v návaznosti na NIS 2 budou muset řešit a splňovat legislativní požadavky pro kybernetickou bezpečnost.

Získáním ocenění Bezpečná organizace se řadíme mezi instituce, pro které je bezpečnost prioritou a které se zavázaly dodržovat bezpečnostní pravidla a standardy.

Ing. Ivana Weinzettlová Jungová

SOVAK ČR

Certifikát Bezpečná organizace udělený SOVAK ČR
Kategorie:
Různé